Nieuwe importeis voor planten met aanhangende grond
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Bloem
Newsletter Floriculture
 
Autorisaties vervallen per 14 december

Veel bedrijven zijn ooit geautoriseerd voor het gebruik van plantenpaspoorten. Per 14 december 2019 vervallen deze  bedrijfsautorisaties. Uw bedrijf moet vanaf die datum voldoen aan de nieuwe eisen van de Plantgezondheidsverordening.

Hoe vraagt u een nieuwe bedrijfsautorisatie aan?
1. Alle bedrijven die plantenpaspoorten gaan gebruiken moeten deze eerst aan ons voorleggen. Na controle en goedkeuring geven wij het bedrijf toestemming om de goedgekeurde plantenpaspoorten te gebruiken.
2. Vul ook het formulier 'Aanvraag bedrijfsautorisatie' in
(zie bij punt 3 het kopje 'Wat moet ik regelen om zelf mijn plantenpaspoort aan te mogen brengen). 

 
 
Nieuwe importeis planten met aanhangende grond
Vanaf 1 september 2019 gelden  gewijzigde eisen voor import van planten met aanhangend groei­medium, bijvoorbeeld grond, turf, cocopeat, perliet, etc. 
Op 12 juni start om 14.00 uur een informatiebijeenkomst bij Naktuinbouw voor importeurs van planten die tijdens de kweek in de volle grond staan of ermee in aanraking komen. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Extra eisen voor planten vanwege Bemisia
Vanaf 1 september 2019 gelden voor Ajuga, Crossandra en Euphorbia pulcherimma planten die bestemd zijn voor eindgebruikers in Groot-Brittannië (VK), Ierland, Zweden en (specifieke gebieden van) Portugal extra eisen. Met deze eisen willen deze landen voorkomen dat Bemisia tabaci, een witte vlieg, het land binnenkomt. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Wijziging inlevereisen chrysant 
De inlevereisen voor kwekersrechtaanvragen voor chrysant zijn aangepast.
Houd u hier rekening mee als u aanvragen voor chrysant indient. We voeren twee proeven per jaar uit; een voorjaars- en een herfstproef.  
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Presentatie Plant Breeders' Rights Course
Komt u ook? Van 17 t/m 28 juni organiseert Naktuinbouw in samenwerking met Wageningen Centre for Development Innovation de Plant Breeders’ Rights Course. U bent welkom bij de posterpresentatie op 24 juni van 13.30 tot 17.00 uur. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Bijeenkomst Bemisia tabaci/ plantenpaspoort
Op donderdag 20 juni vindt een informatiebijeenkomst plaats over de aanpaste EU-regelgeving rondom Bemisia tabaci en/of het plantenpaspoort bij Royal FloraHolland in Naaldwijk. U kunt zich inschrijven tot 18 juni.
 
Lees meer >
 
 
 
Henk de Greef met pensioen
42 jaar ervaring in het onderzoek naar plantenrassen. Dat is de brok ervaring die Naktuinbouw gaat missen bij de pensionering van Henk de Greef. Deze ervaring heeft hij opgedaan en ingezet bij het RIVRO, CPRO-DLO, PRI-CGN en de laatste 13 jaar bij Naktuinbouw.  
 
Lees meer >
 
 
 
Opleiding Bemonstering van planten
Wilt u zeker weten dat het monster dat u neemt echt de partij vertegenwoordigt? En wilt u zeker zijn van de betrouwbaarheid van uw bemonstering?
Schrijf u vóór 31 juli in voor de opleiding Bemonstering van planten en leer op 11 september hoe u op de juiste manier bemonstert. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Opleiding Zaadanalyse start 17 september
Bent u op zoek naar een basisopleiding in het zaadvak of een module die zich meer toespitst op een onderwerp uit het zaadvak? Zoals kiemkracht-onderzoek of vigourbepalingen? De opleiding Zaadanalyse biedt het u en start op 17 september. Schrijf u in vóór 7 augustus 2019. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Onze trainingen en opleidingen
Wij bieden diverse trainingen en opleidingen aan voor de bloemisterijsector.

Bekijk ons overzicht.  
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Werken bij Naktuinbouw
We hebben regelmatig vacatures voor bijvoorbeeld keurmeesters, rassenonderzoekers of laboranten. Of stuur eens een open sollicitatie. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Ontmoet onze collega's
De beste manier om erachter te komen hoe het is om voor een bepaald bedrijf te werken, is door te spreken met iemand die er al werkt. Ken je niemand die bij Naktuinbouw werkt? Geen probleem. Bekijk de drie filmpjes (klik op de link hieronder en kijk onderaan de pagina) met een impressie van hoe collega's het werken bij Naktuinbouw ervaren. 
Bekijk de filmpjes >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin