Nieuwe importeis voor planten met aanhangende grond
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Boom (28)
 
 
Autorisaties vervallen per 14 december 2019
Veel bedrijven zijn ooit geautoriseerd voor het gebruik van plantenpaspoorten. Per 14 december 2019 vervallen deze  bedrijfsautorisaties. Uw bedrijf moet vanaf die datum voldoen aan de nieuwe eisen van de Plantgezondheidsverordening.

Hoe vraagt u een nieuwe bedrijfsautorisatie aan?
1. Alle bedrijven die plantenpaspoorten gaan gebruiken moeten deze eerst aan ons voorleggen. Na controle en goedkeuring geven wij het bedrijf toestemming om de goedgekeurde plantenpaspoorten te gebruiken.
2. Vul ook het formulier 'Aanvraag bedrijfsautorisatie' in.
 
 
 
Wilt u Dicentra exporteren naar Japan?
Soms is het nodig om al tijdens de actieve groei op het veld monsters van planten en/of grond te laten nemen. Naast de exportkeuring van de partijen maakt deze eis export naar bepaalde derde landen mogelijk. Houd de landeneisen (NVWA) in de gaten.

Teelt u siergewassen en wilt u exporteren naar Japan?
Vraag voor Dicentra op tijd bemonstering van uw perceel op onder ander Meloidogyne fallax en chitwoodi aan. Bemonstering is in dit geval noodzakelijk: het perceel en de planten moeten vrij zijn van deze organismen. Anders is export naar Japan niet mogelijk. Zie voor meer informatie de landeneisen van Japan.
 
 
 
Nieuwe importeis planten met aanhangende grond
Vanaf 1 september 2019 gelden  gewijzigde eisen voor import van planten met aanhangend groei­medium, bijvoorbeeld grond, turf, cocopeat, perliet, etc. 
Op 12 juni start om 14.00 uur een informatiebijeenkomst bij Naktuinbouw voor importeurs van planten die tijdens de kweek in de volle grond staan of ermee in aanraking komen. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Extra eisen voor planten vanwege Bemisia
Vanaf 1 september 2019 gelden voor Ajuga, Crossandra en Euphorbia pulcherimma planten die bestemd zijn voor eindgebruikers in Groot-Brittannië (VK), Ierland, Zweden en (specifieke gebieden van) Portugal extra eisen. Met deze eisen willen deze landen voorkomen dat Bemisia tabaci, een witte vlieg, het land binnenkomt.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Bijeenkomsten plantenpaspoort
Vanaf 14 december 2019 geldt de plantenpaspoortplicht voor alle voor opplant bestemde planten, teeltmateriaal en alle kamer-, perk- en kuipplanten. 

Meer weten?
Kom naar de bijeenkomst op 20 juni bij Royal FloraHolland (Naaldwijk) of op 26 juni bij Plantion (Ede). Meer informatie volgt binnenkort.  
 
 
 
Hulp nodig bij het invullen van de perceelsaangifte?
U kunt hiervoor altijd contact opnemen met onze helpdesk. Zij staan dagelijks voor u klaar van 08.30 - 17.00 uur. U bereikt onze helpdesk via (071) 332 62 88.
Let op: vanaf 2 juni worden er administratieve kosten doorberekend.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Openingstijden tijdens feestdag
Op Tweede Pinksterdag, maandag 10 juni is Naktuinbouw gesloten. Er zijn wel inspecties mogelijk.

Denk aan het tijdig aanleveren van monsters voor het toetslaboratorium!
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Kwekersrecht-systeem in Dominicaanse Republiek
Van 25 - 29 maart bezochten drie internationale specialisten de Dominicaanse Republiek voor een ontwikkelingsprogramma voor kwekersrecht (PVP-toolbox).
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Kwaliteit van boomkwekerij-producten
Waar moet u op letten bij de levering van partijen bomen en planten? U leert het in dé training voor boomkwekers, grootgroen-voorzieners en gemeenten.
Eén dagdeel in Nationaal Fruitpark in Ochten op 19 september aanstaande.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Training Bacterievuur
Bacterievuur is de schrik van iedere (laan)boomkweker. In deze training leert u hoe u bacterievuur herkent, hoe deze ziekte zich verspreidt en welke bestrijding mogelijk is.

Doe mee op 29 augustus in Nijmegen!
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Training e-CertNL op 5 september
Gaat u voor het eerst gebruikmaken van e-CertNL? Wij helpen u  graag op weg in de training e-CertNL (voor applicatie bomen en jonge planten). 
Na afloop van deze middag weet u wat e-CertNL is en kunt u een digitale aanvraag plaatsen in het systeem. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Werken bij Naktuinbouw?

Naktuinbouw is door onze medewerkers gekozen als Beste werkgever 2018-2019! 
Zoek je nog een leuke baan?
We hebben regelmatig vacatures voor bijvoorbeeld keurmeesters, rassenonderzoekers of laboranten. Of stuur eens een open sollicitatie.

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin