Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Groente
Newsletter Vegetables
 
 
Wijzigingen in de fytorichtlijn (2000/29/EG)
Per 1 september 2019 worden er wijzigingen in de bijlagen I tot en met V van de fytorichtlijn doorgevoerd. De fytorichtlijn beschrijft de beschermende maatregelen tegen het binnenbrengen en de verspreiding in de EU van voor planten en voor plantaardige producten schadelijke organismen.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Maatregelen tegen nieuw virus ToBRFV
Het samenwerkingsverband TuinbouwAlert stelde na het aantreffen van het Tomato Brown Rugose Fruit Virus (ToBRFV) eind vorig jaar bij Duitse telers een hygiëneprotocol op. Het virus is wereldwijd aangetroffen, waaronder in Duitsland, Italië, Jordanië, Israël, USA en Mexico. ToBRFV is géén EU quarantaineorganisme.
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Plantenpaspoortplicht: voor welke planten?
De nieuwe EU-Plantgezondheidsverordening met nummer 2016/2031/EU vervangt de huidige Europese Fytorichtlijn 2000/29/EG. Deze gaat in op 14 december 2019 en kan veranderingen voor u met zich meebrengen. In een filmpje op onze website leggen wij u uit voor welke planten de plantenpaspoortplicht geldt.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Nieuwe eisen plantenpaspoort
Met de ingang van de nieuwe EU-Plantgezondheidsverordening  veranderen de ZP-plantenpaspoorten. Dit zijn eisen die landen stellen voor extra bescherming tegen specifieke organismen. Het gaat om organismen die voorkomen in de EU, maar niet in dat land of in gebieden binnen dat land.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Online aanmelden toelating en  kwekersrecht 
Er zijn weer nieuwe gewassen beschikbaar voor het online aanmelden voor toelatings- en kwekersrechtonderzoek. Voor de volgende gewassen zijn de technische beschrijvingsbladen (TQ’s) toegevoegd:
Andijvie, Aubergine, Bladcichorei, Boerenkool, Pronkboon, Radijs, Savooienkool, Stamboon, Stokboon, Suikermais, Tomaat onderstam, Witlof.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Wijziging inlevereisen  pronkboon en stokboon
De inlevereisen voor het DUS-onderzoek voor de gewassen pronk- en stokboon zijn aangepast. De uiterste aanvraagdatum is gewijzigd naar 15 april.
De inzendtermijn voor het identiteitsmateriaal is aangepast naar 1 mei.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
TWV 20 tot 24 mei in Seoul 
Van 20 tot 24 mei organiseert UPOV de TWV: de jaarlijkse Technical Working Party for Vegetables. Deze werkgroep van specialisten uit UPOV-landen in het DUS-onderzoek groenten komt bijeen in Seoul, Zuid-Korea. Op de agenda staan onder andere revisies van groenterichtlijnen en er is speciale aandacht voor resistenties.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Thiram ontsmet zaad niet meer acceptabel 
Per 30 januari 2020 is het verboden om met thiram ontsmet zaad uit te zaaien. Daarom is vanaf nu het insturen van ontsmet zaad voor DUS-onderzoek verboden. Ook voor de instandhoudingscontrole en voor de interne lijst is ontsmet zaad niet meer toegestaan.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Vervangende certificaten fytosanitaire inspecties
De meest voorkomende redenen voor de aanvraag van een vervangend fytosanitair certificaat zijn zoekgeraakte documenten, administratieve fouten en een foutieve bijschrijving. Vul uw certcificaten zorgvuldig in. Lees meer om te weten waar u op kunt letten.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Nieuwe tool  kwaliteit-plus-systemen
Naktuinbouw lanceerde een nieuw onlinesysteem voor deelnemers aan de kwaliteit-plus-systemen NAL en ASLN. Het hele beoordelingsproces, van aanvraag tot facturatie, gaat nu geautomatiseerd. Dit efficiënte onlinesysteem levert de gebruikers veel tijdwinst op en vermindert fouten.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Tienjarige overeenkomst kwekersrecht 
Het ministerie van LNV, de Raad voor plantenrassen en Naktuinbouw ondertekenden op 22 maart een tienjarige driepartijen-overeenkomst waarin zij afspraken maakten over het toelatings- en kwekersrechtonderzoek dat Naktuinbouw uitvoert. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Bijzondere openingstijden

Op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei en Tweede Pinksterdag, maandag 10 juni is Naktuinbouw gesloten. Er worden dan geen toetsen uitgevoerd in het laboratorium. Er zijn wel inspecties mogelijk.

 

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Training Wegwijs in kwekersrecht- & toelatingsonderzoek
In deze training op dinsdag 28 mei krijgt u een algemeen beeld van Naktuinbouw als organisatie en de wet- en regelgeving die zij handhaaft. Er wordt uitgelegd welke procedures rondom kwekersrecht- en toelatingsonderzoek zijn opgesteld en hoe het DUS-onderzoek in zijn werk gaat. De training gaat definitief van start. U kunt zich nog inschrijven.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Seminar Validatie & Kwaliteits-monitoring
In dit seminar op donderdag 6 juni gaan we uitgebreid in op het begrip validatie en het belang hiervan bij de beoordeling van protocollen. U krijgt inzicht in het analyseren en beoordelen van resultaten en krijgt handvatten voor het opstellen van een validatierapport. Het seminar gaat definitief van start. U kunt zich nog inschrijven.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Onze trainingen en opleidingen
Wilt u meer weten over ons aanbod? Bekijk het overzicht.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Werken bij Naktuinbouw
Wij hebben vacatures. Kom jij bij ons werken?
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin