Deense Dieffenbachia-collectie naar Nederland
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Bloem
/ Newsletter Floriculture (24)
 
 
Partijopgave Freesia
De partijopgave voor Freesia moet binnen twee weken na planten/zaaien gedaan zijn. Vanaf het komende teeltseizoen schenkt Naktuinbouw extra aandacht aan het hanteren van deze officiële richtlijn. De keurmeester kan dan zijn keuringen hier nog beter op afstemmen. Voor specifieke landeneisen hoeft de keurmeester nu niet meer extra langs te komen, omdat hij de partijkeuring zo kan combineren met de perceelkeuring. Dit scheelt de keurmeester tijd en u eventuele extra keuringskosten.
 
Vragen? >
 
 
 
Deense Dieffen-bachia-collectie naar Nederland
Het DUS-onderzoeksstation in Denemarken stopt dit jaar met het DUS-onderzoek aan (sier)gewassen. De gewassen die in Denemarken werden onderzocht, zijn via het CPVO herverdeeld over een aantal andere Europese landen. Nederland neemt ongeveer 30 gewassen van Denemarken over. Die worden vanaf nu bij Naktuinbouw onderzocht. Dit zijn onder meer Dieffenbachia, Schlumbergia and Rhipsalidopsis.
 
Lees meer >
 
 
 
Nieuwe Plantenziektenwet
Op 14 december 2019 treedt de nieuwe Europese Plant-gezondheidsverordening in werking. In het verlengde hiervan komt er in Nederland een nieuwe Plantgezondheidswet.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Brexit- bijeenkomst
Op 11 januari praatten Naktuinbouw en bedrijven over de gevolgen van de Brexit voor hun export op het Verenigd Koninkrijk. Verschillende punten worden verder uitgewerkt.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Nieuw EU- importverbod hoog risico planten
De NVWA attendeert Nederlandse bedrijven en andere belanghebbenden op een recent besluit van de Europese Commissie om per 14 december 2019 een importverbod af te kondigen voor 35 genera (geslachten) houtige planten, 1 vrucht, 1 groente en 1 type hout. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Technische beschrijvingsbladen en inlevereisen verplaatst
Voor het indienen van aanvragen voor toelating en kwekersrechtverlening in Nederland gebruikt u technische beschrijvingsbladen.
De TQ's en ook de inlevereisen zijn verplaatst van de website van Naktuinbouw naar die van de Raad voor plantenrassen. 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Succes voor INVITE
In de komende vijf jaar wordt er fundamenteel onderzoek uitgevoerd in DUS en cultuurwaarde binnen de EU.

Naktuinbouw is één van de leden van het consortium INVITE (INnovations in plant VarIety Testing in Europe).
INVITE heeft een onderzoeks-voorstel ingediend en verkregen binnen het HORIZON 2020 programma voor onderzoek en innovatie. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Internationale samenwerking
In 2018 voerde de afdeling Rassenonderzoek een groot aantal samenwerkingsprojecten uit. Om kwekersrechtsystemen te versterken, ondersteunt het ministerie van LNV projecten via de Plant Variety Protection Development toolbox. Deze projecten focussen op het implementeren of verbeteren van kwekersrechtsystemen in landen die op UPOV-basis een kwekersrecht systeem hebben of opzetten.  
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Engelstalige trainingsweken in april
In april organiseert Naktuinbouw twee weken lang diverse Engelstalige trainingen.
Opleidingsthema’s zijn bedrijfshygiëne en internationale autorisatiesystemen.
Inschrijven voor de diverse Engelstalige trainingen kan t/m 31 januari.  
 
Lees meer >
 
 
 
Opleiding Bedrijfshygiëne start 12 maart
In deze vierdaagse opleiding leert u alle 'ins en outs' van een goed hygiënesysteem en hoe u dit kunt toepassen bij uw eigen bedrijf. Aan bod komen het herkennen van ziekten en plagen in groente- en siergewassen en het nut van kwaliteitszorgsystemen. Inschrijven kan t/m 28 januari.
 
Lees meer >
 
 
 
Onze trainingen en opleidingen
Wilt u meer weten over ons aanbod? Bekijk het overzicht.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Werken bij Naktuinbouw
Wij hebben vacatures. Kom jij bij ons werken?
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Tarieven 2019
Er zijn drie tarievenlijsten voor onze werkzaamheden: Rassenonderzoek, Keuringen en Laboratoria. Klik op lees meer voor meer informatie over de tarieven voor 2019.
Lees meer >
 
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin