Toetsplicht hoog risico waardplanten| Nieuwe eisen aanhangende grond | Uitnodiging
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Boom (21)
 
Xylella fastidiosa gevonden in België
In de Belgische provincie West-Vlaanderen zijn met Xylella fastidiosa besmettte olijfbomen aangetroffen in een partij olijfbomen die recent uit Spanje naar België was geïmporteerd. De besmette planten zijn vernietigd en de Belgische en Spaanse autoriteiten voeren traceringsonderzoek uit om te kijken of planten uit deze besmette partij ook naar andere bedrijven of landen zijn verhandeld.
Lees meer >
 
 
 
Toetsplicht
hoog risico waardplanten Xylella fastidiosa 
Eerder dit jaar is een toetsplicht ingesteld voor intern EU-verkeer voor de zogenoemde ‘hoog risico waardplanten’. Dit zijn Coffea, Lavandula dentata, Nerium oleander, Olea europea, Polygala myrtifolia en Prunus dulcis.
 
Teelt u (een van) deze gewassen? Leest u dan dit bericht.
 
Lees meer >
 
 
 
High risk plants

Nederland, als handelsland, heeft gepleit in BrusseI voor een open systeem voor import (‘alles is toegestaan, tenzij…’). Er komt wel een lijst waarop lidstaten ‘hoog risico producten’ plaatsen die een voorlopig invoerverbod krijgen. De ‘implementing act’ hierover moet in december 2018 klaar zijn. De Commissie stelde op 28 september een WTO notificatie op aan derde landen. Zij kunnen binnen 60 dagen reageren. Daarna vindt de finale stemming in Brussel plaats.

 
Lees meer >
 
 
 
Nieuwe vereisten aanhangende grond bij import

Begin 2019 worden de eisen voor aanhangende grond bij import aangepast. De aanleiding hiervoor is het regelmatige onderscheppingen van risicovolle nematoden (aaltjes).


Lees hier welke eisen dit worden.

 
Lees meer >
 
 
 
Veelgestelde vragen én antwoorden

We krijgen regelmatig vragen over de nieuwe EU-Plant-gezondheidsverordening. Zoals over de plantenpaspoortplicht, het fytosanitair registratienummer en het nieuwe plantenpaspoort.

De belangrijkste vragen en antwoorden vindt u op onze website.
 
Lees meer >
 
 
 
Welke zendingen verstuurt u na de Brexit naar het VK?

De Brexit betekent voor Naktuinbouw dat we inspecties voor het Verenigd Koninkrijk gaan uitvoeren. Wij bereiden de details hiervoor voor. 

Hoeveel inspecties zijn na de Brexit nodig? Daar hebben wij uw input voor nodig! Wat verwacht u na de Brexit aan zendingen naar het Verenigd Koninkrijk toe te sturen? 

Mogelijk vulde u al eerder een vragenlijst voor ons in. De vragen in deze lijst zijn een verdieping hierop. Het kost u hooguit vijf minuten. Bedankt!

 
Lees meer >
 
 
 
Brexit en plantenpaspoort
Op 19 en 20 september organiseerde Naktuinbouw bijeenkomsten voor geregistreerde bedrijven.

Er stonden twee belangrijke thema's op de agenda: de gevolgen van de nieuwe wetgeving (Plant Health Regulation) voor het planten-paspoort, die in december 2019 in werking treedt. En de mogelijke consequenties van een harde Brexit.
 
Via onderstaande knop leest u wat er tijdens deze bijeen-komsten is besproken. U vindt hier het verslag, de presentaties en andere handige linken over de besproken onderwerpen.
 
Lees meer >
 
 
 
Handel Nederlandse Castanea naar VK onmogelijk
Denkt u er over om Castanea naar het Verenigd Koninkrijk (VK) te verhandelen? Lees dit bericht dan aandachtig door.
 
Lees meer >
 
 
Lees meer  
Bijeenkomsten plantenpaspoort
Vanaf 14 december 2019 wordt gebruik van het plantenpaspoort verplicht voor alle kwekers en handelaren in pot-, perk-, tuin- en terrasplanten, bomen en vaste planten. Deze paspoortplicht kan gevolgen hebben voor uw bedrijfsvoering en interne (software) systemen.
Donderdag 18 oktober is de eerste van drie informatiebijeenkomsten.
 
Lees meer >
 
 
 
Go Café
Moleculaire detectives
Hoe kunnen geavanceerde moleculaire methoden toegepast worden op uw tuinbouwbedrijf?
Een drietal onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam legt het u uit in het GO Café op donderdag 18 oktober 2018.
Naktuinbouw is gastheer van deze avond. U kunt zich gratis aanmelden.
 
Lees meer >
 
 
 
Bijeenkomst
Next Level Sierteeltveredeling
Bent u veredelaar van sierteeltgewassen?
Dan nodigen wij u graag uit voor de bijeenkomst over Next Level Sierteeltveredeling. Deze vindt plaats op 29 oktober bij Naktuinbouw. Wij praten u dan bij over wat de Board of Support Next Level Sierteeltveredeling voor u kan betekenen.
 
Lees meer >
 
 
 
Werken bij Naktuinbouw
We hebben vacatures! Kent u of bent u onze nieuwe collega?
 
Bekijk onze vacatures > 
 
 
 
Onze opleidingen
en workshops
Deze workshops en opleidingen bieden wij dit najaar.
 
Bekijk ons aanbod >
 
 
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
 
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin